ARCKEZELÉS FIATALOKNAK, TINÉDZSEREKNEK
A SZÉP ÉS SIMA ARCBŐRÉRT

A fiatalok és a tinédzserek pattanásos, érzékeny bőre különleges ápolást igényel. Ráadásul sokan legszívesebben messziről elkerülik a kozmetikust, inkább nyomkodják az arcukat. Ezért arcbőrük napokig piros, gyulladt lesz, de van rá megoldás. Kozmetikánkban először is az okokkal foglalkozunk!

Fifth Avenue szépségszalon kozmetika tinédzser arckezelés
block-red-2 (Demo)
dots-pink-small (Demo)

A tinikori pattanások oka a bonyolult hormonális folyamatok összejátékaként megvalósuló fokozott tesztoszteron-termelés. Így értelmetlen dolog például több lépéses kúrákkal kísérletezni, amitől esetleg majd „leáll” a folyamat. A bőr további szárítása is hiábavaló (sőt, tovább súlyosbítja a helyzetet), hiszen nem a bőr zsírossága az alapvető ok, hanem a tesztoszteronszint emelkedése. A pattanásos bőr még vízhiányos is lehet. Az emelkedő tesztoszteronszint az 5 alfa reduktáz enzimmel van összefüggésben, ami a dihidrotesztoszteron termelődéséhez vezet. Ez faggyúmirigy receptorokra hatva túlzott faggyútermelődést okoz. Az elszarusodott hámsejtek összetapadnak és így nem tudnak leválni. Elzárják a fagyúmirigy kivezető nyílását és a faggyú így bent reked, majd létrejön a komedó, azaz az eltömődött pórus. Ez légmentesen elzárja a kivezető nyílást, ezért ebben az oxigénhiányos állapotban a propioni acnes nevű baktérium szaporodásnak indulhat. Egy enzim feloldja a faggyúmirigy falát, a gyulladás szétterjed a bőrben és végül létrejön az akné, ami akár hegesedést is okozhat.

A KEZELÉS MENETE

Az arckezelés során először megtisztítjuk az arcbőrt a sminktől és az esetleges szennyeződésekől egy professzionális arctejjel. Ezután személyre szabott deep peeling vagy savas kezeléssel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, hogy azok ne zárják el a faggyúmirigy kivezető nyílását. Ezt követi a hidratálás, hogy a faggyú megfelelő állagú legyen. Így könnyen ki tud jutni a felszínre és nem reked meg a bőrben, hogy ellássa eredeti, védelmi feladatát. A pórusok összehúzásához különféle savakat használunk speciális összetevőkkel, mint például hamamelisz (varázsmogyoró) és különféle mechanikai, kozmetikai eszközökkel még hatékonyabbá tudjuk tenni. A kezelés végén masszázzsal és befejező krémmel kényeztetjük az arcbőrt.

ÁRLISTA

  • Arckezelés fiataloknak, tinédzsereknek 12.000 FT

    15 perc masszázzsal

  • Arckezelés fiataloknak, tinédzsereknek elektroporációs kezeléssel 15.000 FT

    20-30 perc masszázzsal és elektroporációs kezeléssel (tű nélküli mezoterápia)